Recommended

Urmeaza

Cartarea lacurilor glaciare.

Tabere la Valea Secii

Bine ati venit la EcoRodna

In data de 26 februarie s-a oficiat la Rodna, lansarea proiectului NatuRegio "Retea interactiva între scoli, ONG-uri, muzee si Administratia Parcului National Muntii Rodnei", propus de catre Administratia Parcului National Muntii Rodnei în parteneriat cu Asociatia Eco Rodna, finantat de catre Deutsche Bundesstiftung Umwelt&Alfred Toepfer Academy for Nature Conservation (Germania), având un buget de
10.000 euro.

Proiectul îsi propune stabilirea unei colaborari între scolile limitrofe Parcului National Muntii Rodnei (Sant, Anies, Rodna, Maieru, Sîngeorz-Bai, Feldru, Parva, Rebra, Rebrisoara, Bistrita – Scoala de Arte, Bistrita – Andrei Muresanu, Salva, Nasaud – Grup Scolar Silvic, Nasaud – Clubul Elevilor, Nasaud – Colegiul National George Cosbuc, Nasaud – Mihai Eminescu, Telciu, Beclean, Borsa), ONG-uri, muzee si Administratia Parcului National Muntii Rodnei prin înfiintarea cluburilor Eco (19) de elevi, ce vor fi implicate în monitorizarea a diverse aspecte de biodiversitate din Parc sau zona limitrofa acestuia.

Proiectul include obiective de conservare a biodiversitatii, tabere ecologice, expozitii de fotografie, schimburi de experienta, cursuri de evaluare a biodiversitatii, promovarea valorilor locale. Toate informatiile privind proiectul vor putea fi accesate pe site-ul web al Asociatiei Eco Rodna.

Ce ne propunem?

In timpul cel mai scurt cu putinta, utilizând în principal mijloace electronice de comunicare (Internet), vom pune la dispozitia tuturor celor interesati, în mod gratuit, informatia necesara monitorizarii biodiversitatii pe care sa se poata cladi bazele unor actiuni locale, regionale, nationale si speram noi internationale de ocrotire a speciilor periclitate.

Direct de pe site-ul nostru, fara a fi nevoie de licente sau copy-right, se vor putea descarca imagini ale unor specii de plante si animale, date legate de acestea, ce vor putea fi utilizate în orice fel de scopuri, exclusiv cele de ordin comercial.

Vor fi initiate legaturi cât mai strânse cu alte organizatii similare din domeniu, cu scopul de a ne concentra eforturile asupra unor actiuni comune.

Programele lansate de noi vor viza cunoasterea unui spectru cât mai larg de aspecte legate de biodiversitate, educarea în spiritul conceptelor ecologice a celor mai tineri fara a-i neglija însa si pe cei mai putin tineri.

O atentie aparte o vom dedica actiunilor. Ne propunem sa ne implicam cu pertinenta si responsabilitate în ocrotirea a ceea ce ne-a mai ramas din mostenirea capitalului natural, izvor nesecat de resurse pentru generatiile ce ne vor urma.

Obiectivele noastre sunt îndreptate spre o mai buna cunoastere a naturii si de promovatre a celor mai bune tehnici de conservare a valorosului patrimoniu natural.

Experienta acumulata de membrii activi ai organizatiei în implementarea unor proiecte specifice (LIFE, Darwin, SAPARD, KNIP MATRA, Alfred Toepfer etc.), completata de o expertiza avansata în domeniile practice ale stiintelor naturii este dublata de activitatea de ansamblu a organizatiei noastre , cuprinzând actiuni cum ar fi :

  • conservare in-situ a naturii ( habitate , specii );
  • reconstructie/reabilitare a unor habitate naturale ;
  • salvare/relocare   a unor specimene salbatice ;
  • inventariere a capitalului natural;
  • monitorizare a starii mediului ( în special pe baza speciilor bioindicatoare );
  • educatie ecologica si constientizare a populatiei ;
  • dezvoltarea unor proiecte GIS.