Eco Club ILVA MICA

Inventarierea valorilor locale în zona Ilva Mica

Obiectivul monitorizarii: Ilva Mica reprezinta o zona situata la poalele Muntilor Rodnei cu o gama variata de resurse naturale si culturale, ramase necunoscute publicului larg.

Obiectivele de conservare: Se vor identifica toate resursele naturale locale si se va propune un mic ghid turistic al zonei, prin descrierea resurselor existente.

Activitati propuse:

  • Se va selecta un grup de elevi, care vor realiza un referat pe tema identificarii valorilor locale de natura naturala si culturala. Referatul va include urmatoarele segmente:
  • Titlul referatului , se va referi la unul sau mai multe valori locale.
  • Obiectivele descrise (de ex. rezervatia X din apropiere, datini si obiceiuri locale, zone naturale sau peisajistice deosebite din zona, evenimente culturale locale, izvoare minerale, muzee etc.; aceste obiective trebuie sa fie în arealul comunei Ilva Mica sau în imediata vecinatate a ei; pot fi descrise unul sau mai multe obiective; obiectivele trebuie alese în asa fel încât sa scoata în evidenta unicitatea zonei, fiind un punct de atractie pentru potentiali turisti.
  • Descrierea obiectivelor . Se vor prezenta detaliat obiectivele. Se recomanda adaugarea materialelor fotografice. Localizarea precisa a obiectivului va fi prezentata de asemenea. În cazul abordarii datinilor si obiceiurilor se va mentiona si o urare, strigare, poezie din zona la diverse ocazii.
  • Traseu turistic propus . O descriere succinta a obiectivelor ce ar putea fi vizitate în Ilva Mica de catre un potential turist pe parcursul a 2 zile.
  • Bibliografie . Se va mentiona originea informatiilor, în cazul datelor proprii se va nota numele si vârsta acestuia.

Referatele vor fi analizate de o comisie formata din profesorul coordonator al clubului Eco Ilva Mica, rangerul supraveghetor al clubului (APNMR) si coordonatorul proiectului. Pe baza notelor obtinute, primii 4 elevi vor câstiga ca premiu oportunitatea de a participa gratuit la o tabara în Muntii Rodnei, ce va fi organizata în perioada iulie august 2008, împreuna cu profesorul coordonator al clubului Eco Ilva Mica.

Rezultate preconizate:

  • Realizarea referatelor de catre elevi privind potentialul natural si cultural al zonei.
  • Realizarea unui mic ghid turistic electronic al zonei.
  • Colectarea imaginilor foto privind obiectivele de interes deosebit ale zonei.
  • Colectarea studiilor publicate despre Ilva Mica.

Perioada observatiilor: Permanenta.

Echipament utilizat: GPS, aparat foto digital.

Stocarea datelor: Datele vor fi stocate în folderul Club Ilva Mica de la sediul APNMR. Imaginile vor fi denumite cu obiectivul surprins, data, locul si autorul ei.

Licente si permisiune acces: observatiile în teren se fac cu anuntarea în prealabil a APNMR.

Protectia muncii: Nu se iau în mâna serpi, decât de catre persoanele autorizate, în timpul observatiilor din teren.