Eco Club SALVA

Promovarea valorilor locale

Obiectivul clubului Salva: Obiectivul consta în colectarea informatiilor despre valorile naturale si culturale din zona Salva, Cosbuc.

Metodele de cercetare: Se va desfasura un concurs de referate pe tema Valorile locale . Cele mai bune referate (4) vor fi recompensate cu participarea într-o tabara organizata de Administratia Parcului National Muntii Rodnei în perioada iulie august 2008, împreuna cu profesorul coordonator al clubului.

Referatele vor descrie un obiectiv natural sau cultural al zonei, de ex. artizani locali, mesteri populari, muzeu local (ex. Cosbuc) etc. Pe lânga partea descriptiva, se recomanda introducerea pozelor.

Ca actiune optionala, dar cu nota de originalitate, este organizarea unui mic eveniment în scoala, la care elevii clubului sa participe în costum popular, în vederea promovarii acestuia.

Stocarea datelor: Datele obtinute din referate vor fi utilizate la realizarea unui mic ghid electronic al zonei ce va fi disponibil pe internet, pe site-ul web al Asociatiei Eco Rodna.